The Sweet vant internasjonal designpris

European Property Awards

Internasjonal designpris til «The Sweet»

The International Property Awards er den største internasjonale konkurransen for eiendomsutvikling, arkitektur og design, og nominerte prosjekter vurderes av et dommerpanel med over 80 bransjeeksperter.

Fablab Design, som i tett samarbeid med byantikvaren i Oslo hadde ansvaret for oppussingen av Josefines gate 30, vant høsten 2020 designpris for denne jobben i kategorien "hotellinteriør", i den prestisjefylte kåringen European Property Awards.

Den 11. desember 2020 ble i tillegg vårt vakre leilighetshotell tildelt høyeste utmerkelse - «5 star award» - i European Property Awards!!

5 stjerner til «The Sweet»

I tillegg ble Josefines gate 30. nominert som et av de fire beste prosjektene i Europa i 2021 i den globale finalen i prestisjefylte «International Property Awards».

Gratulerer Fablab Design og den fantastiske jobben de har gjort med «The Sweet»👏🏻🥂🍾!

FRA VERNEVERDIG SYKEHUS TIL UNIKT BOUTIQUEHOTELL

The Sweets interiør er designet av Siv Amundsen-Lack i Fablab Design, som i fjor vant «Best Office Interior Europe 2019» i samme konkurranse.

- Utfordringen i The Sweet-prosjektet var å forholde seg til historisk fredede elementer og kombinere dette med strenge krav til byggteknisk standard, moderne hotelldrift og komfort. Det krevde grundige undersøkelser, innsikt i by- og stilhistorie samt kunnskap om maleteknikker og materialer som kan gjenvinnes og renoveres, sier designeren.

Det ble foretatt skrapeprøver for å få rett fargepalett 100 år tilbake i tid, og for å ivareta alle detaljer fra den originale perioden.

- Fablab Design tilpasset ny innredning med det historiske, og designet selv alle senger, skap og kjøkken for at interiøret skulle bli unikt, forteller Siv.

JURYeNS BEGRUNNELSE

Konkurransen har eksistert siden 1993, og noe av det juryen ser etter er:

 • unik design
 • kvalitet
 • service
 • innovasjon
 • originalitet
 • bærekraft

Byggets historie og interiør var med i juryens begrunnelse for valget av The Sweet.

 

Historien

Historien til denne praktfulle bygården begynner i 1916, hos Dr. Einar Fredrik Lindboe, og hans ærverdige, private fødselsklinikk. Opp gjennom tidene har eiendommen vært gjennom et langt og svært variert liv.

 

Bygget har gått fra å være Oslos mest fasjonable kvinneklinikk, til OKK (Oslo Kommunale Kvinneklinikk) og deretter til psykriatisk poliklinikk - før Saja Eiendom igangsatte rehabilitering av bygget sommeren 2015.

 

Hvorfor «The Sweet»?

Nå er bygården i Josefinegate 30 totalrenovert og ført tilbake til opprinnelig storhet, i form av The Sweet leilighetshotell, med 53 nye fully serviced apartments.

Navnet «The Sweet» er valgt for å hedre barna som kom til verden nettopp her.

 

Arbeidet med å gjenskape det fredede praktbygget fra 1916 har tatt mer enn 3 år, der gårdeier SAJA Eiendom, prosjektansvarlige og byantikvar har møttes hver 14. dag.

Prosjektet har blitt beskrevet som: "...et sjeldent samspill mellom byggherre, arkitekt, interiørarkitekt, rådgivere, utførende og byantikvaren."

 

FAKTA - The European Property Awards:

 • Juryen ledes av Lord Caithness, Lord Best og Lord Waverley - medlemmer av "The House of Lords" i Storbritannias parlament.
 • The European Property Awards er den største og mest prestisjetunge kåringen i bransjen.
 • Offisielle nettside: propertyawards
 

 • The European Property Award annonserer hvem som går videre til den internasjonale finalen 11. desember.
 • Kåringen har eksistert i 27 år og dekker 45 ulike kategorier.
 • Regionale runder er satt opp for Europa, Africa, Canada, Sental- og Sør Amerika, De Karibiske øyene, USA, Storbritannia og Asia Pacific & Arabia.
 • Regionsvinnerne går videre til den internasjonale storfinalen.
 

Leilighetstyper i The Sweet

I Josefines gate kan du velge mellom ulike størrelser på leilighetene:

> Studio

> To-roms

> Tre-roms


ETASJEOVERSIKT

Her finner du oversikt over alle leilighetene i samtlige etasjer på «The Sweet», med størrelse i kvadratmeter og romnummer.

 

Se forvandlingen

Slik gikk Fablab Design til verks med oppussingen.

Ta en tour på The Sweet

Her kan du «gå» gjennom bygget, og se alle leilighetene i Josefines gate 30:

Josefines gate 30

53 totalrenoverte leiligheter i ulike størrelser, for kort- og langtidsleie

Velkommen til «The Sweet»