Dr. Lindboes gamle klinikk blir som ny

AFTENPOSTEN: Doktor Einar Lindboes privatklinikk var sårt tiltrengt da den åpnet i 1917. Nå skal gården i Josefines gate 30 settes tilbake i samme stand som den gangen sykepleierne både bodde og arbeidet i gården.

Les mer om oppussingen på aftenposten.no


Hvorfor «The Sweet»?

Navnet har vi valgt fordi den flotte bygården består av både suiter og leiligheter - og opprinnelig var dette bygget en fødselsklinikk hvor mange «søte små» ble født.

Les mer om The Sweet Hotel

 

 

 

Historien

Bygningen fra 1916 er fredet og den har en lang historie bak seg. Dr. Einar Fredrik Lindboe hadde ønske om å starte en privat fødselsklinikk, og sammen med arkitekt Victor Nordan skapte han denne vakre bygningen i det fornemme villastrøket i Homansbyen. Dr. Lindboe drev den private klinikken frem til 1929, hvor Oslo Kommune tok over driften og åpnet OKK – (Oslo Kommunale Kvinneklinikk) – og drev denne frem til 1990.

FRA BOKEN «JOSEFINESGATE 30»:

– I et fornemt strøk med malte trestakitter, granittportstolper, smijernsgjerder og sirlig stukkornamentikk med parkmessige haver og bølgende landskap, valgte en gang kirurgen Einar Lindboe å bygge sitt helt eget sykehus.

– G.T Steigan

Josefinesgate 30 ligger vakkert til i det særpregede området Homansbyen, og nå mer enn 100 år etter den høytidelige åpningen av Dr. Lindboes private klinikk skal det vakre bygget «fødes på ny» – som et leilighetshotell.

Dr Lindboes kontor - Josefinesgate 30.jpg

 

Bygningen er godt bevart med eksteriør- og interiørdetaljer, og den er fredet av Riksantikvaren.

– Når de vakre smijernsbalkongene blir ferdig restaurert og inngangsdørene blir malt i treimitasjon, som opprinnelig, vil bygningen se omtrent ut som da den var ny, sier Cathrine Reusch, antikvar hos Byantikvaren i Oslo, til Aftenposten.

Dr Lindboes klinikk - Josefinesgate 30.jpg